Суспільство

До Чернігова завітав відомий український поет (Фоторепортаж)

До музею-заповідника приїхав відомий український поет, народознавець, професор Київського університету культури і мистецтв Микола Ткач. Він багато уваги приділяв вивченню народних пісень, досліджував «Слово о полку Ігоревім», має великий поетичний творчий доробок. На початку заходу вступне слово взяв директор літературно-меморіального музею-заповідника Ігор Коцюбинський. Він розповів дещо з біографії Миколи Ткача. Народився поет на Чернігівщині, в селі Сахнівка, що на Менщині. Його брат – Михась Ткач – також відомий письменник, незмінний редактор і засновник журналу «Літературний Чернігів».

Під час творчого вечора Микола Ткач багато розповідав про свою творчість, відповідав на запитання слухачів і читав свою поезію: про найріднішу людину – маму, про культуру, про любов, про наше сьогодення…

Микола Ткач дуже красиво й проникливо читав вірші. Коли він це робив, у залі панувала тиша, бо всі слухачі, затамувавши подих, слухали кожне слово. Під час зустрічі Микола Ткач підписував власні книги і дарував їх гостям. Кожен зміг обрати книжку на свій смак. Ну, а наприкінці творчого вечора президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергій Дзюба виступив із почесною місією – за визначну творчу діяльність вручив Миколі Ткачу медаль «Івана Мазепи».

Текст та Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button