Суспільство

«Доблесний» ЖЕК Атрошенка став фігурантом корупційних справ

Відносно керівництва комунального підприємства «ЖЕК-10» Чернігівської міської ради відкрито вже друге кримінальне провадження за 191 статтею КК України. В ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами КП «ЖЕК-10» у минулому році укладено ряд договорів підряду з ТОВ «Десна Ком Сервіс» (м. Чернігів, вул. Текстильників, 1, код ЄДРПОУ 32284829) про надання послуг з поточного ремонту ізоляції трубопроводів центрального опалення та гарячого водопостачання житлових будинків у м. Чернігові.

Загальна вартість робіт за вказаними договорами становить 663317,17 грн.

Відповідно до укладених договорів, сторонами були підписані акти виконаних робіт та здійснено перерахування (освоєння) грошових коштів. При цьому, в акти внесено недостовірну інформацію щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Роботи по ремонту виконувались неналежним чином і на рахунок ТОВ «Десна Ком Сервіс» перераховано грошових коштів в сумі 663317,17 грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє чернігівський громадський активіст Олександр Гашпар.

«Для прикриття своєї протиправної діяльності посадовими особами КП «ЖЕК-10» у 2017 році укладено ряд договорів про надання послуг з поточного ремонту ізоляції трубопроводів центрального опалення та гарячого водопостачання житлових будинків у м. Чернігові на загальну суму 594033,56 грн., які оприлюднено в системі «Прозоро». В зазначених договорах дублюється номери окремих будинків, визначені для проведення робіт у договорах 2016 року, також, у квітні поточного року почалось фактичне виконання робіт за новоукладеними договорами:

21.04.2017 в ході огляду підвальних приміщень будинків за адресами м. Чернігів, вул. Рокосовського, 10, 12-А, 12-Б, 12-В, 14-А, 14-Б, 14-В, на трубах центрального опалення та гарячого водопостачання виявлено нову теплоізоляцію, загальна довжина якої становить 294,3 м., також під час огляду встановлено, що на більшості труб центрального опалення та гарячого водопостачання мається стара теплоізоляція, яка перебуває в задовільному стані (трухла, в деяких місцях взагалі відсутня).

В ході допиту в якості свідка ОСОБА_3 (мешкає за адресою АДРЕСА_1), остання пояснила, що в листопаді 2016 року, у підвальному приміщенні їхнього будинку два невідомих чоловіки проводили роботи з утеплення труб, а саме вони пояснювали, що проводять роботи за завданням ЖЕКу, працювали дані особи один день та утеплили декілька труб.

В ході допиту в якості свідка ОСОБА_4 (мешкає за адресою АДРЕСА_2), останній пояснив, що не пам’ятає щоб у підвалі їхнього будинку ЖЕК виконував, якісь роботи з утеплення труб, також зазначив, що всі роботи з утеплення труб у підвалі проводились в 2016 році перед початком опалювального сезону, працівниками магазину, який розміщений у їхньому будинку.

10.05.2017 в службових кабінетах КП «ЖЕК-10» ЧМР, яке розташовується за адресою м. Чернігів, вул. Доценка, 25-Б, проведено обшук в ході якого вилучено вищевказані договори підряду, кошторисну та бухгалтерську документацію, акти приймання-передачі виконаних робіт, дефектні акти.

12.05.2017 в ході проведення огляду вилучених під час обшуку в службових кабінетах КП «ЖЕК-10» ЧМР, документів за участю спеціаліста, а саме начальника відділу Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області, та аналізу отриманих в ході огляду підвальних приміщень будинків за адресами м. Чернігів, вул. Рокосовського, 10, 12-А, 12-Б, 12-В, 14-А, 14-Б, 14-В від 21.04.2017 встановлено ряд невідповідностей.

Під час досудового розслідування встановлено обставини, які дозволяють стверджувати, що відповідно до вказаних договорів підряду між Комунальним підприємством «ЖЕК-10» (м. Чернігів, вул. Доценка, 25-Б, код ЄДРПОУ 14252113) з ТОВ «Десна Ком Сервіс» (м. Чернігів, вул. Текстильників, 1, код ЄДРПОУ 32284829) про надання послуг з поточного ремонту ізоляції трубопроводів центрального опалення та гарячого водопостачання житлових будинків у м. Чернігові, укладених в 2016 році, виконання робіт з поточного ремонту ізоляції виконувалося неналежним чином, до актів виконаних робіт вносилась недостовірна інформація (значно завищена) на підставі якої здійснено перерахування (освоєння) грошових коштів», — йдеться у пості.

В той же час Чернігівський міський голова неодноразово вихваляв екс-начальника ЖЕК №10 (а нині – начальника КП «АТП-2528») Руслана Волока і ставив його в приклад іншим керівникам комунальних підприємств.

«Ну тепер хоч зрозуміло за які «досягнення» Атрошенко вихваляв екс-начальника ЖЕКу 10», — пише Олександр Гашпар.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button