Суспільство

Добро має бути з кулаками: на Чернігівщині стартували військово-польові збори (Фото)

На базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою проходять військово-польові збори для учнів 11-х класів навчальних закладів обласного підпорядкування. Більше 200 учасників з усієї області, але жоден із них не залишився байдужим: кожен знайшов щось для себе.

1ddEHCwDjps

А про стрільбу з автомата годі й казати – всі дружно жартували, що заради цього можна й ще раз залишитися на другий рік навчання. Але головною метою заходу є сприяння національно-патріотичному вихованню молоді, підвищення рівня навичок випускників у військовій справі.

394vDVKbm_c

«За результатами цих змагань вже можете бути впевненими в тому, що набули якісь практичні навички володіння зброєю. Знаєте та можете зробити необхідні перші заходи з надання необхідної медичної допомоги. Розібратися з тими завданнями, які ставляться перед майбутніми воїнами. Ви – наше майбутнє. Ви – майбутнє збройних сил», — звернувся до школярів військовий комісар  Чернігівського обласного військового комісаріату Олександр Криворучко.

cnxv0Soz18g

Одразу ж після урочистостей учасники зборів приступили до практичних занять: молодь відпрацьовувала навички з військової тактики, метання гранати, розбору автомата, медицини і навіть проходження смуги перешкод. З усіма задачами справилися. До речі, навіть дівчата вміло виконували завдання, з якими не кожний юнак впорається.

На пам’ять було висаджено «Алею миру». Тепер біля казарми ліцею зеленіють-виростають могучі дуби – символ нескореності українців і міці нашого війська. Ліцеїсти жартували, що ще їхні праправнуки будуть милуватися велетнями-довгожителями.

19 квітня учасники зборів вирушили до військового полігону у смт Гончарівське для виконання стрільб з АК-74. Всі отримали по 10 патронів і з величезним задоволенням відстріляли їх по своїх мішенях.

g0C7f3nadEE

У деяких результати були вражаючі: військовослужбовці на полігоні не вірили своїм очам, що деякі юнаки влучніші за рядових їхнього батальйону.

Під час навчальних занять призовній молоді військові сапери та спецпризначенці розповіли про засоби ураження противника, основні захисні елементи військового та багато чого іншого. Всі завзято приміряли хімічно-захисні костюми, бронежилети, каски, фотографувалися за кермом броньованого джипу «Краз».

FlAiYdt4Hq4

Своїми враженнями з нами поділився випускник Чернігівського ліцею з ПВФП Віктор Назаренко.

«Для мене це просто чудова нагода відпрацювати на практиці все те, що ми вчили на уроках «Захисту Вітчизни», нові знайомства, особливо дівчата з якими нам веселіше пройдуть ці три дні зборів. Стрільби з автомату були найцікавішим заняттям: запах пороху, шквал, гільзи відлітали за декілька метрів – емоціям не має меж, адже у комп’ютерних іграх все набагато простіше, а тут у житті все не так. Я впевнений, що при подальшому вступі до військового вишу ці навички мені стануть у пригоді! Єдине, що хотілося б частіше проводити такі практичні заняття», — зазначив юнак.

Попереду військово-тактична гра біля аеродрому у Півцях. Укріплення позицій, оборона і наступ – все це відпрацюють у четвер. 20 квітня.

Ярослав ЛЕПЕХА

Фото — Олександр Попков 

Ще статті по темі

Back to top button