Суспільство

Документи для допомоги при народженні дитини можна подати онлайн

10 березня Міністерство соціальної політики та Державне агентство з питань електронного урядування презентували нову електронну послугу у сфері соціального захисту – призначення допомоги при народжені дитини.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Досі документи для призначення допомоги можна було подати лише у паперовій формі. У 2016 році близько 400 тис. українців для цього особисто відвідали органи соціального захисту населення, витрачаючи на це  свій час.

Відтепер батьки можуть подати такі документи у будь-який зручний час за допомогою мережі Інтернет, без необхідності особистого відвідування районного управління соціального захисту населення.

Електронна послуга вже доступна на офіційному сайті Мінсоцполітики за адресою e- e-services.msp.gov.ua, а також згодом буде доступна на Єдиному державному порталі адміністративних послуг my.gov.ua. Електронні форми з автоматичною перевіркою введених даних та інтерактивними підказками мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

За рахунок автоматизації перевірки введених даних значно пришвидшується процес розгляду документів та ухвалення рішення щодо призначення допомоги. Такі нововведення дозволять заощадити час, фінансові ресурси та зменшують ризики зловживань або шахрайства.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button