КультураСуспільство

Доля кінотеатру імені Щорса буде вирішена до 1 квітня

Пропозиції щодо подальшої долі кінотеатру імені Щорса та його приміщень на розгляд громадськості було винесено близько трьох тижнів тому. Сьогодні, 28 березня, було підбито перші підсумки обговорення та розглянуто нові проекти.

Про це повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Приміщення кінотеатру має стати культурним, мистецьким, молодіжним осередком, а крім того — ще й центром патріотичного виховання, – зазначила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Під час засідання робочої групи також відзначалося, що приміщення потребує великого ремонту, а значить і значних капіталовкладень. Лунали навіть пропозиції залучити до цього приватний бізнес. Директор Молодіжного театру, заслужений діяч мистецтв України Геннадій Касьянов із вдячністю сприйняв пропозицію перемістити театр до більшої будівлі. Проте зауважив, що це стало б можливим лише після відповідної реконструкції приміщення, на яку навряд чи знайдуться кошти.

Учасники наради зрештою зійшлися на думці, що це приміщення має використовуватись за своїм основним призначенням — бути осередком культури та мистецтв. Більш конкретно робоча група визначиться на вечірньому засіданні у Департаменті культури і туризму, національностей та релігій ОДА та подасть остаточний проект на розгляд обласної ради.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button