Суспільство

Коли на Чернігівщину прийдуть дощі

Перші дні цьогорічного серпня вже встигли подарувати жителям області кілька сюрпризів у вигляді злив і буревіїв, що супроводжувались потужними грозами. Водночас денна температура сягала, а інколи й перевищувала позначку 30 градусів. Хоча синоптики не вбачають у цьому жодної аномалії.

Адже такі температурні режими для останнього літнього місяця цілком природні. Хоча бували в нашому регіоні і винятки. Синоптик Чернігівського гідрометцентру Тетяна Чорна розповіла ЧЕline про основні серпневі перипетії різних років і склала прогноз погоди на найближчий період.

– Максимальні температури були в 2010-му і 2015-му. Це, відповідно, 38 і 35 градусів. А наприкінці серпня інколи можливі заморозки на поверхні ґрунту. Наприклад, у 1973 і 1984 роках позначки термометра опускались до 3 градусів тепла, а в 1966-му – навіть до 0 градусів.

Протягом найближчих 4-5 днів, за прогнозами синоптиків, на Чернігівщині очікується погода без опадів, але з високою температурою повітря вдень – понад 30 градусів.

– Загалом це нормально, – зазначає Тетяна Чорна. – Цьому місяцю властивий такий температурний режим. Хоча протягом нинішнього серпня середньомісячна температура прогнозується вище на 2 градуси. Тобто буде спекотно. Але, за нашими прогнозами, в другій половині серпня температура  буде більш комфортною і становитиме від 24 до 29 градусів.

Ще статті по темі

Back to top button