Суспільство

Доставка чернігівських газет подорожчає

Державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» ініціює підвищення тарифів на доставку друкованих видань від 53,8% — для регіональних до 65,5% — для загальнодержавних видань. Про це йдеться в презентації «Укрпошти».

Генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський зазначив, що зараз підприємство доставляє друковані видання за збитковою ціною.

«За п’ять років роботи ми субсидували періодичні видання на суму 500 млн грн. Це дельта між собівартістю і тим, що ми отримуємо за доставку. Наша передплатна кампанія з 2016 на 2017 рік принесла 149 млн грн збитків для «Укрпошти», — сказав Смілянський.

«Ті тарифи, які ми пропонуємо, дають змогу компенсувати з цих 149 млн приблизно 50 млн. Тобто 100 млн грн збитків залишаються на грудях «Укрпошти», — заявив перший заступник директора «Укрпошти» з фінансових питань Олександр Чернявський.

Він також зазначив, що ці пропозиції за тарифами вже в понеділок, 20 лютого, представили на розгляд Міністерства інфраструктури. Крім того, за словами Чернявського, «Укрпошта» здійснить усе можливе для їх якнайшвидшого розгляду та затвердження усіма компетентними органами, в тому числі профільними профспілковими організаціями і Міністерством юстиції.

Перший заступник директора «Укрпошти» уточнив, що підвищені тарифи пропонуються видавцям для передплатної кампанії на друге півріччя 2017 року, що стартує в квітні.

Ще статті по темі

Back to top button