Суспільство

Довічно у пам’яті нашій живі: вшанування жертв війни в Чернігові (Фото)

Щороку 22 червня українці відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Пам’ятна дата нагадує, що кожне людське життя має особливу цінність. Із цієї нагоди сьогодні в Чернігові у сквері імені М. М. Попудренка ветерани разом із громадськістю та представниками органів влади вшанували пам’ять українських борців, які в різні часи воєнного лихоліття захищали рідну землю від ворогів.

До заходу долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Чернігівської організації ветеранів України Анатолій Москаленко та голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак.

Розпочалося дійство хвилиною мовчання за загиблими й оркестровим виконанням Гімну України. Відбулося покладання квітів до Братської могили та меморіальних стел загиблим учасникам антитерористичної операції і Героям Небесної Сотні.

Цього ж дня в Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді пройшов кінопоказ документального фільму «Чернігівський рубіж».

Фото і текст Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button