Суспільство

Екс-очільник чернігівської та вінницької поліції вийшов сухим із води: прокуратура закрила справу

Прокуратура закрила кримінальне провадження за підозрою в державній зраді відносно колишнього начальника управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова.

Того самого очільника Чернігівського відділку поліції, який на виборах по 205 округу запам’ятався скупкою голосів. А також за півроку перебування на посаді  відзначився натягнутими стосунками з пресою.

piket MVS (15)

Про закриття провадження на брифінгу в Києві в п’ятницю повідомила  спікер Служби безпеки Олена Гітлянська.

Вона нагадала, що відповідне провадження СБУ відкрила 18 березня.

«Розслідування тривало впродовж 2 місяців. Було проведено близько 70 допитів, експертизи, було опитано людей, які в соцмережах заявляли про те, що він скоїв злочин», – сказала Гітлянська.

За словами речниці СБУ, в подальшому справу було передано у прокуратуру.

Як відомо, наприкінці лютого користувачі соцмереж опублікували знімок Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим на тлі будівлі з російським прапором, а також фото його сина на фоні російської техніки в Криму.

10274320_1386390128313019_4334463046401333767_n_143756608737

Журналіст Дмитро Гнап також виклав відео, на якому екс-голова вінницької міліції бере участь у параді після анексії Криму 9 травня 2014 року.

4 березня керівництво Нацполіції повідомило про проведення службового розслідування у відношенні Шевцова. 14 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе звільнити начальника Вінницької обласної поліції.

Того ж дня Деканоїдзе спершу відсторонила Шевцова, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади начальника управління поліції у Вінницькій області.

Шевцов приїздив до Києва для розмови з начальником Нацполіції.

Перед тим він поширив відповідь СБУ, згідно з якою у ході перевірки не виявлено доказів причетності Шевцова до сепаратизму й зазіхання на територіальну цілісність України, допит із використанням поліграфа «компрометуючих матеріалів» не дав.

В подальшому Шевцов намагався виїхати до Росії, але його завернули.

Довідка

Шевцов Антон Валерійович народився 29 липня 1976 року в місті Севастополі.

В органах внутрішніх справ із грудня 1998 року.  Тривалий час працював на оперативних та  керівних посадах в УБОЗ м. Севастополя та ГУБОЗ МВСУкраїни.  Під час захоплення  Автономної  Республіки  Крим навесні 2014 року Антон  Валерійович  залишився  вірним присязі  та виїхав з  півострова.

Добровільно вступив до роти патрульної служби міліції особливогопризначення «Луганськ — 1», близько року брав участь у бойових діях у зоні АТО на Сході України. З липня 2015 року очолив Чернігівський міськвідділ поліції, з листопада 2015 — Чернігівський відділ поліції.

Нагадаємо, наприкінці січня цього року Антон Шевцов очолив управління поліції у Вінницькій області.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ооо все-таки не забыл Атрошенко своего давнего помощника! Или побоялся, что если не отмазать Шевцова, тот расскажет, как именно Атрошенко получил кресло мэра? Про запугивания, подкупы.. Надеюсь, Шевцов умотает к своим друзьям-сепаратистам в Рашку и Атршенко с собой прихватит! Таким как они в Украине делать нечего.

Back to top button