Суспільство

«Елітні віночки»: у Ніжині для виступів витратили скажені гроші

Вчора на черговій 18 сесії міської ради депутати розглянули питання «Про передачу на баланс», яке викликало неабиякий інтерес серед присутніх.

Мова йшла про закупівлю 12 українських віночків для виступів міського Будинку культури вартістю в 8 тис. 333 грн. Середня ціна віночка складає 700 грн.

Раніше комісія з житлово-комунальних питань розглядала цей проект рішення, його підтримали, але в членів комісії та присутніх виникли питання по вартості українських віночків.

Тож на сесію міської ради представниками відділу культури були принесені закуплені вироби та продемонстровані присутнім.

Голова комісії з майнових та житлово-комунальних питань Володимир Башинський повідомив, що він особисто проводив моніторинг вартості цих виробів на фабриці, на якій вони були закуплені, та наголосив, що є деяка невідповідність цін (на фабиці один віночок коштує 300 грн).

Працівники управління культури пояснили, що вони були закуплені на Київській фабриці театрального реквізиту, відмінність від звичайних віночків полягає в тому, що це авторські вироби, вони є якіснішими та розраховані на різноманітні виступи, свята й урочистості.

Депутат міської ради Костянтин Смалій відмітив, що відділ культури й туризму більше розуміється на подібних виробах, якщо вони будуть якісними та не доведеться виділяти на них кошти 10 років, чому ж їх не придбати.
Ми спробували знайти схожі віночки на сайті Київської фабрики театрального реквізиту. На даний момент віночки там продають за цінами від 9.99 до 499 гривень. Переглянути сайт можна за посиланням.
25112016_vinichok01
Джерело: Mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button