Суспільство

Файлообмінник EX.UA закривають

Найбільший в Україні файлообмінник EX.UA прийняв рішення припинити свою роботу

Ресурс попросив усіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів до 30 листопада 2016 року. Також користувачів mail.ex.ua повідомлено, що цей сервіс буде найближчим часом перенесений на новий домен.

«За останній рік EX.UA довелося відчути на собі прямі загрози, шантаж (в тому числі і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Ці дії наражають на небезпеку особисту інформацію і особисті файли користувачів, які зберігаються на ресурсі», — говориться в повідомленні.

Як стверджує компанія, EX.UA працював в правовому полі.

«Не усім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення. При цьому, ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, яка склалася сьогодні», — йдеться в повідомленні.

Як вважають у компанії, останні законодавчі ініціативи в сфері боротьби з піратством несуть усі ознаки нецивілізованого лобізму.

«Новий закон, який знаходиться на підписанні у президента, робить невигідним його дотримання: він діятиме тільки проти тих, хто спробує його наслідувати. Він стимулюватиме зневагу авторськими правами. І тому він невигідний. Він мертвий. Вигоду отримають тільки іноземні компанії. Українські правовласники не отримають більше грошей», — повідомляють в EX.ua.

Нагадаємо, що вчора правоохоронні органи припинили роботу ще одного популярного відео-сховища Fs.to.

Ще статті по темі

Back to top button