Суспільство

Фінальний акорд благодійного вечора – майже 125 тисяч гривень (Фото)

124 777 гривень – із такою сумою на фінішну пряму вийшов благодійний вечір-марафон «Промінь надії», що відбувся 20 листопада в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

Нагадаємо, що творчий захід – спільна ініціатива Чернігівської ОДА, Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій.

У музичну канву благодійного вечора вплели свою неповторну майстерність та вклали душу найкращі творчі колективи та митці нашого Сіверського краю. Серед них – творчі сузір’я та найталановитіші зірки Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, обласного Молодіжного театру, обласного Філармонійного центру фестивалів та концертних програм, Чернігівського музичного коледжу ім. Л.Ревуцького, творчої  ініціативи THEATRUM MUNDI, Театру естради «Феєрія» та шоу-балету «Ярмарка».

Під час заходу збирали кошти всім світом на придбання додаткового обладнання для повноцінного функціонування лінійного прискорювача. Йдеться про дозиметричне устаткування та комп’ютерний томограф. Нагадаємо, що загальна вартість проекту будівництва корпусу під сучасне радіотерапевтичне обладнання – лінійний прискорювач – становить 107 мільйонів гривень.

Як акцентував увагу присутніх головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, спільними зусиллями – коштом народних депутатів, бюджетів держави, області, міст Чернігова та Ніжина, районів та територіально-об’єднаних громад – вдалося назбирати 82 мільйони гривень.

На момент початку благодійницького проекту «Промінь надії» дефіцит коштів становив 25 мільйонів гривень, яких не вистачає на придбання додаткового обладнання для лінійного прискорювача. Відтепер завдяки розумінню та докладених зусиль спільноти Чернігівщини ця сума поступово зменшується. За що ми щиро дякуємо кожному, хто підтримав нас, коментує Валерій Зуб.

Як зазначив начальник Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександр Левочко, цей захід – лише старт доброї справи. Благодійну естафету підхопили міський Палац культури, де вже 26 листопада відбудеться черговий благодійний марафон на користь онкохворих. Культурно-мистецькі заходи та благодійні аукціони пройдуть як у Чернігові, так і в області.

Запустити в роботу лінійний прискорювач планують уже навесні.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Так скільки все ж таки зібрали? Кому вірити?! На городе.сн.юей 225 тис.грн 🙂

Back to top button