Суспільство

У змаганнях та з піснями відсвяткували школярі ЗОШ №9 Покрову та День козацтва (Фото)

У загальноосвітній школі № 9 міста Чернігова 12 жовтня відбулося свято Покрови і козацтва.

Із нагоди святкування керівництвом школи було організовано низку заходів, спрямованих на виховання у школярів патріотичного духу, любові до Вітчизни та духовної особистості в умовах сьогодення.

На святкування були запрошені гості з Академії Державної пенітенціарної служби. Курсанти та викладачі Академії взяли активну участь у Покровському ярмарку, відвідувачі мали змогу помилуватися рушниками, вишитими бабусями та матусями школярів, посмакувати випічку, приготовлену педагогічним складом і маленькими господинями. Виручені кошти підуть на допомогу учасникам АТО.

У програмі свята відбулися змагання між учнями старших класів та курсантами першого курсу юридичного факультету Академії. Різноманітні конкурси були спрямовані на визначення переможців у силі, спритності, швидкості та кмітливості. Конкурси пройшли в теплій і дружній атмосфері, численна аудиторія підтримувала свято, що вдалося на славу.

Вінцем свята стала посвята учнів четвертого класу в козаки. Як і багато століть тому, в часи процвітання козацького руху, гідне покоління нащадків заприсяглося вірно служити українському народові, боронити і любити Україну.

Кожен «новоспечений» козак отримав напутнє слово та ложку справжнього козацького кулешу від начальника кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковника Шамрука Олега Павловича. Він зазначив, що захист Вітчизни сьогодні є актуальним, як ніколи, а боронити нашу державу повинні справжні козаки – сильні духом, міцні тілом, вправні та кмітливі. Продемонстрований високий рівень підготовки – це результат роботи педагогічного колективу та завзяття школярів. Можна сказати, що в ЗОШ № 9 міста Чернігова вже готова гідна зміна, що продовжить кращі традиції козацтва і за потреби стане на захист нашої України.

 

Ще статті по темі

Back to top button