Суспільство

Гаджетаризація в дії. Окуляри віртуальної реальності дісталися й України

Сьогодні без гаджетів ми не уявляємо свого життя. Щоразу новинки зі світу хайтек удосконалюють наше з вами життя та роблять його значно зручнішим і цікавішим. Тепер навряд чи ми можемо уявити наші будні без смартфонів, «гоупрошок», планшетів, окулярів із функцією відеозапису, кишенькових вимірювачів усього, що тільки можна уявити, й лічильників, відео- та фотозабавок.

Окуляри 2Наприкінці 2013 року двом співробітникам паризького підрозділу Google спала на думку геніальна ідея: шолом віртуальної реальності на основі звичайного смартфону. У такому шоломі не потрібен екран, та й взагалі якась окрема електроніка. Як екран можна використовувати екран смартфону, а все інше необхідне (зокрема й датчик положення в просторі) у смартфоні вже є. Так з’явилися картонні окуляри віртуальної реальності Google Cardboard, що були презентовані учасникам конференції Google I/O в червні 2014 року.

Нині ж у китайських інтернет-магазинах продаються десятки моделей окулярів віртуальної реальності для смартфонів. Виробники заявляють підтримку смартфонів із екранами від 3.5″ до 7″. Фактично, оптимальним для окулярів є смартфон з екраном 5-5.3″ і з варіантом Full HD. Пристрій з екраном більше 6″ просто не влізе в жодні окуляри.  На прикладі моделі UFT 3D VR box1 спробуємо пояснити, в чому їх суть і переваги.UFT 3D VR box1 Окуляри

UFT 3D VR box1 – окуляри віртуальної реальності. Достатньо завантажити та встановити на телефон один із додатків з Google Play або Apple store з ключовими словами 3D VR 360. Зафіксуйте ваш смартфон у спеціальному слоті, запустіть додаток, вставте картридж із телефоном у шолом – і насолоджуйтеся захоплюючими пригодами в новому віртуальному світі. Примітно, що можливості гаджета чималі. Можна кататися на американських гірках, подорожувати різними країнами та відвідувати цікаві місця, грати в різноманітні ігри, а також дивитися адаптовані відеоролики на YouTube. Крім того, є безліч додатків, що можуть адаптувати ваші власні фото та відео у формат 3D.

UFT_3D_VR_box1_2016_1075096_1917521 ОкуляриОкуляри підтримує більшість телефонів із габаритами не більше 16 х 8.2 см і завтовшки до одного сантиметра. З обох сторін передбачені 4 розніми під навушники та кабель для зарядки телефону. Для більш зручного використання можна «юзати» широкі, еластичні лямки, що охоплюють голову в двох площинах. На внутрішній стороні шолома є м’яка окантовка, вона повторює форму обличчя і не пропускає світло у ваш персональний кінотеатр, що дає змогу глибше поринути у віртуальний простір. Ефект присутності гарантують дві лінзи, які можна налаштувати під себе, пересуваючи кожну лінзу окремо ліворуч-праворуч, а також вперед-назад. Передня панель окулярів відсувається, відкриваючи огляд для камери смартфону, що дає можливість розширити коло доступних ігор і додатків.

UFT 3D VR box1- не фантастика, а реальність.

Ще статті по темі

Back to top button