Суспільство

Ганна Якубова: Спалахи інфекційних хвороб попередить лише масова вакцинація дітей

Негайно вжити превентивних і протиепідемічних заходів для запобігання подальшому поширенню кору вимагає від уряду партія «Наш край». Як повідомила депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край», головний лікар міської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова, для ефективної боротьби з захворюванням необхідно негайно вакцинувати ще 50% населення.

«На сьогодні спалах кору офіційно зафіксовано на Київщині, Одещині, у Запоріжжі та західних областях України. За січень-листопад минулого року зафіксовано понад 3,5 тис. осіб, що в десятки разів більше, ніж минулого року. Вакцинація – єдиний шлях боротьби з інфекційними захворюванням. Сьогодні вакциновано лише 45%, а щоб зупинити спалах, потрібно вакцинувати ще 50% українців. Уряд має негайно вжити превентивних і протиепідемічних заходів для запобігання подальшому поширенню кору», – наголосила Ганна Якубова. Така ж загрозлива ситуація, за її словами, і з виникненням інших інфекційних захворювань. «Дуже непокоїть кількість невакцинованих дітей проти дифтерії», – наголосила головний лікар дитячої поліклініки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун хоче карати лікарів за видачу фальшивих довідок про вакцинацію

За її словами, ситуація в Україні зі спалахом кору свідчить про те, що уряд вкотре виявився не готовим до спалахів інфекційних захворювань. «Улітку – ботулізм, зараз – кір. А що далі? Уряд у черговий раз не готовий до спалахів інфекційних захворювань. Ситуація повторюється і, на жаль, загрожує здоров’ю та життю українців», – зауважила депутат від «Нашого краю».

Вона закликала владу виконувати свої прямі обов’язки та гарантувати безпеку громадянам країни від гострих інфекційних захворювань, вживаючи своєчасних запобіжних заходів: забезпечити вчасне і ритмічне придбання якісних вакцин, розробити відповідну законодавчу базу щодо обов’язкового щеплення дітей на рівні 95% від усіх інфекцій для створення колективного імунітету в організованих колективах.

«Єдиний шлях боротьби з захворюванням – вакцинація. Влада має негайно перевірити стан вакцинації медичних та освітніх закладів, провести роз’яснювальну роботу та відзвітувати про наявність необхідної кількості вакцини для охоплення 95% населення», – підсумувала лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ закликає вакцинувати дітей і вакцинуватися дорослим

Як відомо, за даними МОЗ станом на початок вересня 2017 року зареєстровано 1627 випадків кору. На сьогодні, з початку епідемічного підйому, 8 людей померли. На початку грудня було зареєстровано понад 3,5 тис. випадки захворювання на кір.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ага,хрен вам.Сначала подпишите розписку,что отвечаете за возможные осложнения и за качество вакцины,паникеры оголтелые.

Back to top button