Суспільство

«Гаряче» харчування: скільки платитимуть батьки за шкільні обіди

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні погодив зміни до міської цільової Програми розвитку освіти м. Чернігова «Освіта в житті нашого міста» на 2017 – 2021 роки шляхом доповнення підпрограмою «Шкільне харчування».

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Підпрограма має на меті вдосконалення управління системою організації харчування для оптимізації витрат на її функціонування та збільшення охоплення чернігівських школярів повноцінним гарячим харчуванням.

У документі йдеться про те, що постійну координацію процесу організації харчування забезпечує Управління освіти Чернігівської міської ради. Фінансування харчування пільгових категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, коледжах, ліцеях, дитячих дошкільних закладах відбувається за рахунок міського бюджету, а процес його організації покладається на комунальне підприємство «Шкільне» Чернігівської міської ради на некомерційних засадах.

Із прийняттям підпрограми оплата за харчування школярів для батьків не змінюється. Як і раніше, батьки сплачуватимуть 4 гривні на день, а з міського бюджету виділятиметься 8 гривень. Діти пільгових категорій, відповідно до вимог чинного законодавства, і надалі харчуватимуться за рахунок міського бюджету без доплати батьків.

Ще статті по темі

Back to top button