Суспільство

Газова вакханалія в Куликівському районі. Епізод другий

Ми вже описували історію про газифікацію села Морівськ Козелецького району, коли газ є в усіх оселях, окрім дому Анастасії Лупини. За словами доньки пані Анастасії Ніни, мати справно платила за все, що належить, але блакитного вогника в неї в хаті як не було, так і немає, ще й борг якийсь з’явився.

Позиції Ніни Миколаївни та старости села Морівськ Миколи Дяченка ми вже оприлюднювали. Також обіцяли взяти коментар із цього приводу у газової служби.

Обіцяне виконуємо, вже поспілкувалися із фахівцем із зв`язків із громадськістю та пресою ПАТ «Чернігівгаз» Наталією Свириденко.

Вона розповіла, що газифікацію в селі виконував підрядник «Чернігівгазбуд».

«Роботи почалися в 2012 році. Будинок, про який йдеться, не вводився в експлуатацію два роки. Технічно це було неможливо, бо не були встановлені газові прилади. Після того, як споживач знову звернувся з проханням підключити газ, була проведена певна робота – зроблена повірка лічильника, адже він два роки не експлуатувався, та проведене випробовування газопроводу. Під час перевірки фахівці виявили, що димовий регулятор вийшов із ладу, тож його замінили.

Після цього виникли фінансові моменти: споживач не заплатив підряднику 1 300 гривень за виконані роботи. До того ж, відомо, що частину коштів не було сплачено за вуличний газопровід, але це вже в місцевий газовий кооператив, чи як він правильно називається. Тому споживач і залишився в підвішеному стані.

На сьогодні власник будинку не надав жодних документів на газові прилади, а також акт на димовентиляційний канал. Підрядник неодноразово писав листи і звертався до власниці, щоб вона відгукнулась задля вирішення цього питання. Але людина пішла іншим шляхом. Шляхом скарг, звернень до народних депутатів та правоохоронних органів. На директора підрядної організації навіть відкрили кримінальну справу, але за відсутністю складу злочину її закрили.

На сьогодні все в підвішеному стані залишається. Власниця будинку не йде на контакт, на листи не відповідає, тому й не отримує послуг.

Будинок підключать до газопостачання лише тоді, коли улагодяться фінансові питання й буде зроблена потрібна технічна документація», – пояснила Наталія Свириденко.

За словами фахівця, аби вирішити цю ситуацію Анастасія Лупина має звернутись до підрядної організації ТОВ «Чернігівгазбуд», представники якої є в кожному районі.

«Якщо ж вона не згодна з якимсь із фінансових питань, є суд. Якщо він винесе рішення, що пані Лупина не винна ці кошти підряднику за виконані роботи, то так і буде», – зазначила фахівець із зв`язків із громадськістю та пресою ПАТ «Чернігівгаз».

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button