Суспільство

«Гіннесс» очікує на уродженця Чернігівщини

В останньому номері всеукраїнської газети «Факти» розміщено статтю про унікальну операцію, яку провів хірург із Дніпра Віктор Стусь.

unnamed

Неординарність цього оперативного втручання полягає в тому, що в нирці 55-річного хворого виявлено пухлину діаметром 32 сантиметри. Операція пройшла успішно, пухлину видалили, а коли зважили – вона потягнула на 10 кілограмів!

Такий факт неабияк зацікавив усю медичну спільноту України, а особливо – жителів одного з південних районів Чернігівщини – Талалаївського, адже Віктор Стусь народився, виріс і почав трудову діяльність у Талалаївці.

Нині Віктор Стусь – світило медицини, доктор наук, професор, завідувач кафедри урології Дніпропетровської медичної академії, заступник проректора з лікувальної роботи, директор клініки урології обласної лікарні імені Мечникова. Він опублікував триста наукових робіт, три підручники і сім посібників, дванадцять монографій і шістнадцять винаходів. І при цьому знаходить час для хірургічної практики.

А відтепер до всіх регалій уродженця Талалаївки може додатися ще й сертифікат, який видає Книга рекордів Гіннесса, адже американський офіс книги вже зацікавився як проведеною операцією, так і вагою видаленої пухлини.

Ще статті по темі

Back to top button