Суспільство

«Гірка спеція» в харчуванні чернігівських школярів та дошкільнят

Управління освіти Чернігівської міської ради та КП «Шкільне» прокоментували організацію та вартість харчування дітей у закладах освіти міста, які будуть діяти з 2 січня 2018 року. Відповідно до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради з міського бюджету виділені кошти для того, щоби збільшити вартість комплексних сніданків для дітей пільгових категорій.

Як повідомила заступник начальника управління освіти Чернігівської міської ради Віра Казимір, міський бюджет компенсує оплату харчування пільгових категорій дітей.

З 2 січня 2018 року в закладах загальної середньої освіти для всіх учнів з 1 по 11 клас вартість і сніданків, і обідів складатиме 16 грн. Відповідно покращиться і склад меню, до якого будуть додані фрукти.

У новому навчальному році збільшилася кількість дітей пільгових категорій: у попередньому їх було – 2068, у поточному — вже 2420 дітей. Кількість дітей, які відвідують групу продовженого дня і харчуються безкоштовно, теж збільшилася на 200 осіб.

Зараз вартість сніданків для інших учнів початкових класів складає: 8 грн за рахунок міського бюджету та 6 грн – кошти батьків. Як зазначила начальник КП «Шкільне» Антоніна Радченко, така собівартість сніданків вже давно не відповідає їх вартості. Але розмір батьківської доплати підвищуватиметься тільки після обговорення з батьківським комітетом школи.

Вартість харчування дещо збільшиться і для дітей, які виховуються в закладах дошкільної освіти: у групах раннього віку — 20 грн, а у дошкільних групах — 21 грн на день. Батьки вноситимуть плату за харчування дітей у дитсадках у розмірі 75% від його вартості, 25 % — міський бюджет.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button