Суспільство

Гірке 8 Березня: в Чернігівській міській раді складали списки неугодних жінок?

Редактор щотижневика «Чернігівські відомості» Ірина Мокроусова на своїй сторінці в Фейсбуці оприлюднила пост, сповнений обурення.

«Чесно кажучи, думала, писати чи ні про це. Навіть просила дозволу у «винуватиці» події. І хоча вона мені не дуже радо, але його дала, все одно сумнівалася. Та вирішала: треба. Нехай чернігівці знають «героїв» у «обличчя». Хоча, чого знати, вони відомі.

Десь зо два-три тижні тому до мене зателефонувала Людмила Іванівна Канюка, потім Ірина Василівна Дорожкіна. Повідомили, що хочуть мою співробітницю і відому не тільки в Чернігові дитячу письменницю Маргариту Бордонос висунути від Спілки жінок на нагородження Почесною грамотою міської ради до Жіночого дня. Я, звісно, не заперечувала. Чому?

Вітатимуть сьогодні в міському Палаці, потім – святковий концерт. Але не для Маргарити. Бо так вирішило керівництво.

Зателефонували з відділу кадрів міської ради, просять зайти забрати Почесну грамоту, щоб привітати у колективі. На моє здивоване запитання «Чому», отримала відповідь: «Так вирішило керівництво».

А тепер уявіть почуття жінки, яка готувалася до виходу у світ на урочистості, ще вчора розповідала, як її відзначатиме міське керівництво. І які відчуття вона має сьогодні.

Невже «Чернігівські відомості» і всі, хто тут працюють, така велика кістка в горлі, що треба було вчинити так?

Я, звісно, Почесну грамоту віддам і руку потисну, зі святом привітаю. Але ж зіпсованого настрою не поверну. Хай це буде на совісті тих, хто так вчинив», – йдеться в повідомленні.

ЧЕline спробував розібратися в цій ситуації. По коментар звернулися до прес-служби Чернігівської міської ради. Там відповіли, що про таке не чули й пообіцяли з’ясувати ситуацію.

Тим часом пост побачили багато користувачів Facebook, зокрема й журналістів. Тож справа набула розголосу.

Після цього Ірина Мокроусова написала під своїм постом два коментарі.

«Мені тут уже зателефонувала Людмила Іванівна Канюка, каже, що дізнавалася в кадрах про ситуацію. За її словами, все добре. Мовляв, Маргарита така не одна, іншим також віддадуть у колективи. Ну, побачимо. Хай би там що, ситуація неприємна: наче поділили. Кращим із кращих вручатимуть на сцені, а, вибачте, «гіршим» із кращих у колективах. Ну, не можна так вчиняти з жінками, не по-чоловічому. Та й не по-людськи», – такий перший коментар.

І другий подаємо мовою оригіналу.

«Ооооо, великая сила Фейсбука! Радуйтесь, женщины! Сейчас придут за грамотой, заберут назад в кадры. Будут вручать на сцене. Ну просто смех сквозь слезы», – написала Ірина Мокроусова.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button