Суспільство

Госпітальні округи Чернігівщини отримають допомогу від держави та міжнародних організацій

Метою в рамках реформи децентралізації в галузі медицини є збільшення кількості медичних послуг на місцях з одночасним підвищенням якості їх надання. До процесу обговорення питання створення госпітальних округів у регіонах наразі долучені народні депутати, ОДА, голови ОТГ, керівники місцевих медичних закладів.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України.

«Реформу медицини очікує вся Україна. В процесі реформи галузі охорони здоров’я необхідно, по-перше, наблизити медичну послугу до людини. По-друге, змінити систему фінансування, вкладати кошти безпосередньо в послугу, по яку звертається людина. Створення госпітальних округів в областях значно підсилить місцеві медичні заклади. Ті області, які підуть шляхом створення госпітальних округів, госпітальних рад, якісної первинної і вторинної медицини, отримають допомогу від держави та міжнародних фінансових організацій, що підтримують впровадження медичної реформи», – наголосив Геннадій Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Ще статті по темі

Back to top button