Суспільство

Гості з 56 країн світу відвідали виставку чернігівського Колегіуму (Фото)

Поціновувачі старовини з Австрії, Болгарії, Венесуели, Індії, Канади, Китаю, Литви, Мальти, Норвегії, Перу, Румунії, Словаччини, США, Угорщини, Франції, Швеції, Японії та інших країн завітали до нашого стародавнього міста й ознайомилися з експозицією «Чернігів та чернігівці 100 років тому».

Виставка розміщена в приміщенні чернігівського Колегіуму на Валу. Експозиція діє вже понад десять років, вона присвячена історії міста на зламі століть.

Тут можна ознайомитися з історією, архітектурою, промисловістю, освітою, культурою та діяльністю відомих чернігівців, побутом жителів міста кінця ХІХ — початку ХХ ст.

Яскраво представлена в експозиції житлова дерев’яна архітектура Чернігова. Це фотографії будинків, прикрашених дивовижним дерев’яним різьбленням, а також різноманітні зразки різьблення по дереву: надвіконними сандриками, фронтонами, карнизами, капітелями тощо.

Відвідувачі із захопленням ознайомлюються з виставкою і доволі часто залишають у книзі відгуків подяки, пропозиції, а також діляться враженнями від побаченого.

Експозицію оглянули і почесні гості з-за кордону, зокрема Посол Фінляндії в Україні Арія Макконен та радник Юссі Сойні, офіційна делегація міста-побратима Габрово (Болгарія).

Виставка «Чернігів та чернігівці 100 років тому» працює щодня з 10.00 до 18.00 (у літній період).

На фото Сергія Чернякова: відгуки гостей з-за кордону, експозиція «Чернігів та чернігівці 100 років тому».

Джерело: Чернігів стародавній

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button