Суспільство

Гриневич скасувала «сімейні цінності»

Міністерство освіти і науки України скасувало позитивний висновок Науково-методичної комісії для навчально-методичного посібника до навчальної програми «Сімейні цінності».

Відповідний лист МОН уже розіслало обласним департаментам/управлінням освіти та інститутам післядипломної педагогічної освіти.

«Програма курсу, всі методичні посібники та робочі зошити, що йдуть разом із нею, будуть відправлені на повторний розгляд комісії», — поінформувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Міністр також зазначила, що, оскільки виявлення дискримінаційних норм у навчально-методичній літературі останнім часом набуло масового характеру, треба застосовувати системні рішення. Тому в найкоротший термін МОН підготує наказ про підвищення якості відповідної літератури.

Очільниця МОН пообіцяла, що найближчим часом будуть переглянуті всі навчально-методичні посібники, що були надруковані за останні п`ять років – тобто всі ті, що мають на сьогодні грифи Міністерства. Крім того, буде створена робоча група для опрацювання нового Положення про надання грифів МОН.

На жаль, як зазначила Лілія Гриневич, МОН не в змозі перечитати всі підручники та посібники, саме тому існують відповідні комісії, які схвалюють програми та навчально-методичні матеріали до них.

Міністр наголосила, що в обов`язковому порядку буде переглянуто склад усіх комісій, які працюють при Науково-методичній раді з питань освіти. На думку Лілії Гриневич, треба підвищити персональну відповідальність експертів і рецензентів, які дають позитивні висновки до навчальних програм, факультативних курсів і навчально-методичної літератури.

Нагадаємо, факультативний посібник «Сімейні цінності» викликав бурхливе обговорення у Facebook та ЗМІ.

Ще статті по темі

Back to top button