Суспільство

Гробова тиша: головний «могильник» Чернігова боїться говорити

Укотре посадовці Чернігівщини перешкоджають журналістській діяльності. Услід за Леонідом Сахневичем, Михайлом Шостаком, Олександром Кириченком естафету «Я нічого не буду говорити» перейняв і відповідальний за міські кладовища в Чернігові Володимир Куліш.

Зазначимо, що говорять вони не журналістам, а громаді, в інтересах якої мають працювати.

Нині журналісти інтернет-порталу ЧЕline на прохання чернігівців вивчають ситуацію з міськими кладовищами. Людей, зокрема, цікавить їх кількість у місті, чи вистачає землі для захоронень і про нові виділені під поховання земельні ділянки.

Утім, відповідальний за цю комунальну сферу керівник підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Володимир Куліш не хоче зустрічатися з журналістами. Порадив нам звернутися до Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Мовляв, якщо той дозволить, то щось вам прокоментую.

«Я не хочу говорити. Лише з дозволу начальства. Мій начальник — Владислав Атрошенко і начальник ЖКГ Ярослав Куц», — зазначив Володимир Куліш.

Невже в міській раді очільники комунальних підприємств мають проситися в мера озвучувати публічну і відкриту інформацію? І чого журналісти повинні кілька днів ходити бюрократичними стежками, аби отримати інформацію, яку посадовці не мають права приховувати? Чи може приховувати таки є що?

Ми, до речі, телефонували начальнику Чернігівського міського управління ЖКГ Ярославу Куцу і той обіцяв поговорити з Кулішем. Можливо, забув.

Ми вважаємо, що це перешкоджання журналістській діяльності, а тому в разі чергових відмов з боку Володимира Куліша писатимемо заяву до поліції.

Фрагмент телефонної розмови з Володимиром Кулішем.

«Що це треба дозвіл? Мені треба, щоб він подзвонив. То хто це вам таке розпорядження дав? То ви можете в нього спитати, він вам прокоментує Ярослав Валентинович. Без дозволу керівництва я зовсім не хочу виходити на ефір. Це ваші причини чи вам вище керівництво наказало? Зв’язуйтесь із моїм керівництвом», — начальник комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Володимир Куліш.

Ще статті по темі

Back to top button