Суспільство

Громадські організації Чернігова закликають депутатів ініціювати громадські слухання щодо майбутнього капітального ремонту на Валу

Низка громадських організацій Чернігова підписали звернення  до депутатів міської ради з проханням ініціювати проведення громадських слухань щодо проекту  капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму.

У своєму зверненні вони висловлюють   занепокоєння тим фактом, що більшість рішень,  які стосуються ремонтів та реконструкцій центральної частини міста, ухвалюються виконавчим комітетом ради без  належного обговорення з громадою.

Одним з останніх  прикладів такої  практики стала розробка проекту  капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму.

«Вважаємо, що обговорення  такого важливого для міста проекту не має обмежуватися лише архітектурно-містобудівною радою. Проект,  який передбачає суттєву зміну зовнішнього вигляду історичної частини міста, а саме нижньої частини Валу,  має отримати  оцінку з боку всієї громади Чернігова. Під час проведення громадських слухань пропонуємо виконавчому комітету ради   представити розроблений проект для широкої громадськості та отримати пропозиції та зауваження від жителів міста Чернігова щодо цього проекту», — йдеться у зверненні.

Відзначимо, що згідно з Положенням  про громадські слухання у м. Чернігові право ініціювання проведення громадських слухань мають міські депутати в кількості не менш ніж третини від загального складу.

Наразі  звернення підписали такі громадські як «Агенція міських ініціатив», чернігівське відділення «Центру політичних студій та аналітики», «Еко місто Чернігів», «Чернігівський освітній центр «Ініціатива», «Центр прогресивної молоді «Апельсин». Ще низка організацій висловили готовність долучитися до ініціативи.

Звернення відкрите до підписання іншими громадськими організаціями.

Як відомо, 20 червня 2017 року, на засіданні архітектурно-містобудівної ради був ухвалений проект капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму. Проект передбачає докорінну зміну зовнішнього вигляду нижньої частити Валу. Зміни мать торкнутися рельєфу, доріжок, освітлення, реконструкції фонтанів, ігрового майданчика тощо. Також мають з’явитися нові об’єкти , виконані,  як говорилося в повідомленнях від влади,  « в стилістиці «Чернігова стародавнього»».

В  кінці жовтня  Міністерство культури погодило робочий проект капітального ремонту  на Валу.

В той же час, повний  кінцевий варіант проекту  капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму, до сьогодні так і не був презентований громадськості і знаходиться у замовника проекту – Управлінні ЖКГ міської ради.

ДжерелоЧернігівщина: події і коментарі

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button