Суспільство

Холми потрапили до Книги рекордів України (Фото)

У Холмах Корюківського району в рамках ініціативи «Крок у шкільне життя без сміття» школярі разом із дорослими створили масштабну картину з пластикових кришечок. Це панно площею 10 метрів квадратних із 9 100 кришечок.

«Майстер-клас із повторного використання побутового пластику провела місцева майстриня. «Кришечки збирали всією громадою. Їх навіть пересилали нам волонтери з Яготина. Ці кришечки чистили, мили, стирали логотипи. Всі разом створили картину розміром 2 на 5 метрів, що стала окрасою музичної школи. Зображена на ній карта України з вишиванкою», — розповів директор Холминської ЗОШ Шевчик Олександр Іванович.

Саме в директора виникла ідея подати заявку до Книги рекордів України. Переглянувши доступну інформацію, Олександр Іванович не знайшов факту фіксації в Книзі рекордів України подібної роботи.

Тож, не відкладаючи справу на потім, відправив заявку. І ось в останній день травня у Холмах уже фіксували рекорд.

За словами автора незвичної патріотичної картини Ірини Деньгуб, із цього приводу в селищі влаштували справжнісіньке свято – із концертом, читанням поезій і виставкою кращих робіт народних майстрів із Холмів і сусідніх населених пунктів. Словом, місцеві вирішили продемонструвати усе найкраще і найгарніше, чим багата громада.

«Мені та Олександру Шевчику сертифікат вручала представник Книги рекордів України Анна Вєтрова. І це було напрочуд приємно та зворушливо. Щоправда, нагороду ми отримали тільки після того, як усі кришечки на панно були перелічені. Тож усе по-чесному», – розповіла Ірина Деньгуб.

А щодо цього екологічного проекту, то він передбачав не тільки створення панно, а й екологічний марафон у селищі Холми та навколишніх населених пунктах. Приємно, що на заклик навести лад у рідних селах відгукнулись і дорослі, і малі.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button