Суспільство

«Холодні» коментарі чернігівської ТЕЦ про заблоковане в ОРДіЛО вугілля

Запаси вугілля в Україні закінчуються. Палива вистачить до кінця березня, повідомляють у профільному міністерстві.

Далі вугілля доведеться купувати за кордоном за завищеними цінами. А все, мовляв, через блокаду на Донбасі. Майже два тижні залізниця розібрана. Вантажі стоять. У міністерстві запевняють, що від припинення «обміну товарами» з окупованими російськими військами територій країна зазнає мільярдних збитків.

А відтак (лякають у міністерстві) в життя українців можуть повернутися віялові відключення, адже перекрито постачання антрацитового вугілля для теплоелектростанцій.

Із цього приводу ЧЕline звернувся по коментар до керівництва Чернігівської ТЕЦ. Але не все так просто в «теплоцентральному королівстві».

Ми телефонували кілька днів. Спершу нас «відфутболювали», аргументуючи це тим, що керівництва немає на місці. А прес-служба навіщо?

Врешті-решт нас з’єднали з головним інженером «Чернігівської ТЕЦ» ТОВ фірми «Технова» Юрієм Алефіренком. На запитання, чи є зараз вугілля в Чернігові і чи є ризики, що дійсно будуть відключення, він у дещо агресивному тоні відповів, що зараз їм усе надходить і він не знає нічого про закінчення запасів.

Ще статті по темі

Back to top button