Суспільство

Імітація реформ: влада Сновська навмисно гальмує децентралізацію

Стара проблема «тихого саботажу» децентралізації тепер «вилізла» в Сновському районі. Сільські голови найбільших громад району бояться можливості об’єднуватись незалежно від райцентру.

«Ми звернулися до голів сіл Рогізки і Великий Щимель стосовно об’єднання в одну територіальну громаду. Вони відмовилися. Люди бояться і не хочуть брати на себе відповідальність», – сказала сільський голова села Кучинівка Олена Недвига.

Після того, як одні з найбільших сіл Сновського району відмовились об’єднуватися в окрему від Сновська територіальну громаду, швидше за все, в районі спрацює нав’язливе бажання представників обласної адміністрації щодо «один район – одна громада».

ЧЕline вже писав, як у селі Сидорівка Борзнянського району в.о. голови РДА Віктор Бондаренко називав сепаратистами селян, які хотіли створити окрему від Борзни об’єднану територіальну громаду. Представники районних адміністрацій, які мають бути основними носіями «президентської» реформи, навпаки, встромляють їй «палиці в колеса».

На жаль, вибрані громадою міські голови також часто приєднуються до «залякувань»  відповідальністю та самостійністю.

«Я вважаю, що в Сновському районі немає великих населених пунктів на зразок Тупичева, Седнева, які змогли б узяти на себе відповідальність за створення об’єднаної територіальної громади. Я взагалі не проти, щоб села в районі об’єднувалися, але вважаю, що вони не зможуть самостійно це витягнути», – в коментарі ЧЕline повідомив Олександр Медведьов, сновський міський голова.

На жаль, сьогодні замість підтримки та допомоги представники громади чують слова «ви не спроможні», «не витягнете таку відповідальність», «сепаратисти», «це занадто складно», що аж ніяк не сприяє створенню нових об’єднаних територіальних громад.

Ще статті по темі

Back to top button