Суспільство

Із 1 квітня запрацюють штаби зі стягнення заборгованості із зарплати

З 1 квітня в усіх регіонах України почнуть діяти спеціальні штаби та мобільні групи Державної виконавчої служби Мін’юсту, які зараз уже займаються стягненням аліментів із неплатників, а від початку квітня додатково сфокусуються на стягненні з підприємств-боржників заборгованостей із заробітної платні, інформує Урядовий портал.

«Через формат мобільних груп і штабів (зі стягнення заборгованостей з виплати аліментів. – Ред.), які вже запрацювали по всій країні і демонструють перші позитивні результати, з 1 квітня ми запустимо таку саму роботу із стягнення заборгованостей із заробітної плати», – зазначив Петренко.

За його інформацією, на сьогодні заборгованість із зарплати перевищує 2,7 млрд грн. Тільки в органах виконавчої служби на виконанні виконавчих документів і рішень судів на 500 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За злісну несплату аліментів матусь і татусів чекає «Дошка ганьби» в соцмережах (Відео)

Проте в Головному територіальному управлінні юстиції в Чернігівській області про такі новації ще не чули.

«Штаб із питань ліквідації заборгованостей з аліментів уже працює в кожному обласному центрі, і в нас також. Він почав діяти минулого тижня, інформація щодо його засідань висвітлюється на сайті відомства. Але те, що стосується заробітної плати, ще немає штабів на місцях на сьогодні, принаймні, я про них нічого не знаю», – прокоментувала заступник начальника Управління – начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Алла Єдомаха.

Ще статті по темі

Back to top button