Суспільство

Із липня переселенці отримуватимуть пенсії тільки в Ощадбанку

Із 1 липня 2016 року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

Про це ЧEline повідомили в Чернігівському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України.

Тож тепер терміново протягом червня поточного року переселенцям з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, які отримують пенсії не через ПАТ «Державний ощадний банк України», необхідно звернутися для відкриття рахунка до Ощадбанку та надати реквізити рахунка до управління Фонду за місцем реєстрації. В іншому випадку виплата пенсій зазначеній категорії осіб буде припинена з 1 липня 2016 року.

Крім того, всім одержувачам пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, ПАТ «Державний ощадний банк України» буде здійснено виготовлення платіжних карток, які одночасно будуть пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Нове електронне пенсійне посвідчення буде використовуватися як платіжна картка. Строк дії такої картки встановлюється до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах ПАТ «Державний ощадний банк України» перші два рази кожні шість місяців, надалі – кожні дванадцять місяців.

Заяву про видачу такого посвідчення необхідно подати разом із паспортом, реєстраційним номером облікової картки платника податків і фотокарткою до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами «гарячих ліній»:

635-054 (для пенсіонерів м. Чернігова),

671-605 (Чернігівський район),

(04643) 2-43-24 (Куликівський район).

Ще статті по темі

Back to top button