Суспільство

Карантину не буде: лише 10 % дітей Чернігова хворі на застуду

10% дітей Чернігова сьогодні не пішли до садка та до школи через застуду.

15416076_1293839404022843_203342344_n

Утім, це недостатній відсоток хворих, аби запровадити в навчальних закладах карантин, зазначив начальник Чернігівського міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

«Поки що така ситуація із захворюванням на ГРВІ і грип нас влаштовує. До епідпорогового бар’єру нам ще далеко», — Владислав Кухар.

Міське управління охорони здоров’я вимушених канікул у загальноосвітніх школах і дитячих садках не прогнозує, якщо така тенденція збережеться і надалі.

Владислав Кухар зазначив: якщо в Чернігові зафіксують спалах грипу та ГРВІ, лікарні міста мають певну кількість медикаментів, аби на першому етапі хвороби надати допомогу хворим. Якщо ж ліків не вистачить, по фінансову допомогу управління охорони здоров’я звертатиметься до Владислава Атрошенка. На нараді в міського голови Владислав Кухар попередив про це мера.

Що стосується вакцини проти грипу, її нині немає. Як зазначив начальник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар, за бюджетні кошти її не купуватимуть, адже ця вакцина не належить до обов’язкового календаря щеплень.

До речі, Міністерство охорони здоров’я підготувало інфографіку з рекомендаціями для пацієнтів, яким встановлено діагноз «грип». Головний месидж повідомлення МОЗ «Захворів – сиди вдома, а щоб швидше одужати, дотримуйся наших рекомендацій».

Ще статті по темі

Back to top button