Суспільство

Казка живе поруч (Фото)

Будівля, побудована наприкінці XIX століття, належала Григорію Глібову – дворянину, видатному політику, члену Держдуми Російської імперії від Чернігівської губернії.

Людина це була дуже цікава.

Будучи заможним, займаючи хорошу посаду, він одягався в дивний одяг: шкіряну безрукавку поверх короткої куртки, величезні жовті ботфорти, високі шкіряні рукавички та капелюх із пером.

У всьому Глібов хотів бути схожим на лицаря або мушкетера, тому й побудував дім, схожий на лицарський замок – із готичною вежею, шпилями і глибокими підвалами. Навколо будинку цей дивак розбив красивий парк.

Але існує й інша легенда походження цього будинку-замку. Згідно з нею, з будівництвом пов’язана романтична історія: Глібов, перебуваючи в Парижі, закохався у француженку, яка хотіла мати власний замок. І ось саме для неї він і звів настільки незвичайний будинок, що досі радує погляд своєю красою.

Але часи змінювалися, і великий колись у своїй країні чоловік змушений був емігрувати до Німеччини, де й помер у 1930 році в Берліні.

Його творіння залишилося донині, а от інтер’єр до нашого часу не зберігся. Тож у Чернігові все-таки є власний замок, який має непоганий вигляд і сьогодні. А співробітникам «Науково-дослідного інституту сільськогосподарської мікробіології», хоч би чим вони займалися, дуже пощастило працювати в такій чудовій готичній будівлі!

Джерело: Артем Ваулін

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button