Суспільство

«Кіна не буде»: Україна більше не подає електроенергію на окуповані території

Національна енергетична компанія «Укренерго» у ніч на вівторок, 25 квітня, відключила непідконтрольну Києву територію Луганської області від енергопостачання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава компанії Всеволод Ковальчук.

За інформацією заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, борг компанії «Луганське енергетичне об’єднання» за спожиту електроенергію на неконтрольованій території Луганської області перед ДП «Енергоринок» становить близько 2,6 мільярда гривень (із загального боргу 5,2 мільярда гривень), а борг «ДТЕК Донецькобленерго» за поставлену на неконтрольовану частину Донецької області електроенергію становить менше 0,5 мільярда гривень (із загального боргу 5,8 мільярда гривень).

Саме цим фактом заступник міністра пояснює рішення обмежити перетоки електроенергії, насамперед на неконтрольованій території Луганської області.

Утім, у самопроголошеному утворенні «ЛНР» невдовзі після припинення Україною енергопостачання заявили, що відновили подачу електроенергії до більшості районів Луганська, а глава «республіки» Ігор Плотницький пообіцяв, що «ЛНР» не залишиться без світла, якщо Україна припинить подачу електроенергії, повідомив «Інтерфакс».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button