Суспільство

Китай подарував ніжинським рятувальникам техніку (Фото)

У рамках проекту технічної допомоги уряд Китаю надав Державній службі з питань надзвичайних ситуацій України інженерну та автомобільну техніку.

«Дякуємо за проект технічної допомоги (50 млн юанів) спеціальною технікою рятувальникам ДСНС України від уряду Китаю», — висловив подяку на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, в рамках міжурядової угоди між Китайською Народною Республікою та Україною наші рятувальники прийняли від китайської сторони 25 одиниць інженерної та автомобільної техніки, 32 комплекти спеціального устаткування і запчастин на суму 50 мільйонів юанів (понад 185 мільйонів гривень).

Аваков зауважив, що техніка призначена для проведення аварійно-рятувальних робіт і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Техніку направлять до територіальних підрозділів ДСНС, Міжрегіонального центру швидкого реагування (Ромни, Сумська область) і Спеціального центру швидкого реагування Києва і Дрогобича, Спеціального авіаційного загону в Ніжині, навчального центру оперативно-рятувальної служби в Мерефі (Харківська область) і Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр ДСНС України».

Ще статті по темі

Back to top button