Суспільство

Користувачі стільникового зв’язку потрапили на гачок шахраїв

У соціальних мережах дедалі частіше з’являються повідомлення обурених користувачів про появу нової шахрайської схеми. Дивує інше: нібито до нового механізму здирництва причетний національний оператор стільникового зв’язку.

– Навчилися заробляти гроші, – обурюються користувачі соціальних мереж. – Якщо ви часто-густо користуєтеся інтернетом у своєму смартфоні, якщо ви людина допитлива – вам же в мінус. Тому що досить легко можете потрапити на гроші і водночас навіть цього не знати.

 

Постраждав від шахрайської схеми і відомий композитор, поет та продюсер Олександр Ягольник. Власне свою позицію раніше він виклав у дописі на персональній сторінці у ФБ.111111

-А механізм простий! Зайшовши на один із сайтів, зверху можете побачити повідомлення «читати онлайн» і нижче кнопка «продовжити». Тиснете. Сайт блимає зміною доменів – і паралельно вам приходить смс: ви платно підписалися, і тепер із вашого рахунка щодня списуватиметься певна сума. Але це в кращому випадку. У гіршому – ви навіть нічого не помітите. Був такий випадок, коли людина лише через місяць помітила що в неї з рахунку зникло 50 гривень. Зателефонувала оператору, там відповіли, що абонент підписаний на платну послугу ігрових мобільних додатків.

Зателефонувавши оператору кол-центру Київстара, почула відповідь дівчини з чарівним голосом: «…так, є таке. Це наші партнери пропонують таку послугу. Ви з мобільного інтернету заходили, тож наш партнер контент-провайдер підключив вас. Ви можете відписатися від послуги…».

Обуренню користувача не було меж. Адже підписка була оформлена без попередження. Та ще й зі щоденним зняттям коштів із рахунку номера. Водночас оператор мобільного зв’язку відхрещується від схеми, натякаючи на те, що в усьому винен абонент, який підписався на послугу.14037960_1155163067874121_793209452_o

Списання коштів може бути різним, і коливається в межах від 2 до 5 гривень на добу. Але якщо ви не знаєте про надану послугу, не користуєтеся нею, за місяць може набігти кругленька сума до 150 грн. Отже, будьте пильними і перевіряйте час від часу свій рахунок.

Ще статті по темі

Back to top button