Суспільство

Корюківщиною промчав буревій? (Фото)

Саме таке запитання спадає на думку, коли заїжджаєш до с. Самсонівка Корюківського району. Але вже наступної миті починаєш розуміти, що без людського втручання тут не обійшлося.

Нам вдається з’ясувати, що ще на початку року, в лютому-березні, тут проходила розчистка трас повітряних ліній електромереж. Без сумніву, справа потрібна, насамперед для безпеки й нормального функціонування громади.

Однак минув не один місяць, а прибирати спиляне гілля й дерева ніхто не квапиться. Зробити це самотужки селяни не в змозі, адже станом на 1 січня 2016 року в Самсонівці офіційно було зареєстровано лише 10 осіб, серед них переважна більшість  – пенсіонери.

У прес-службі ПАТ «Чернігівобленерго» нам розповіли, що всі зелені насадження мають власника. Якщо дерева ростуть біля дороги, отже, власник – це селищна або сільська рада.

«У законі чітко прописано, що власники дерев повинні самі стежити за своїми деревами, але цього ніхто не робить і не хоче брати на себе цей клопіт. Тому, так виходить, що дерева підрізають електромонтери. Ми проводимо розчистку своїх повітряних ліній електропередач у межах охоронних зон від небезпечних гілок і дерев, що становлять загрозу стабільності й безперебійності енергопостачання», — зазначила прес-секретар товариства Вікторія Гончарова.

У колишній Тютюнницькій сільській раді (нині Корюківська ОТГ), до підпорядкування якої входить Самсонівка, нам повідомили, що дерева поступово прибирають.

«У нас п’ять сіл на території сільської ради. Робота ведеться, зрозуміло, що першочергово прибирають вулиці над трасою. Наразі закінчили прибирати Сахутівку, перейшли до Тютюнниці. Паралельно відзначили аварійні дерева, потім усі разом будемо їх розгрібати. Там (у Самсонівці. – Ред.) дійсно великі завали, але не можна звинувачувати нас у бездіяльності, просто охопити все одразу ми не встигаємо. Поступово все зробиться», — розповіла діловод Валентина Тимченко.

Тому крапку в цьому питанні ми поки що не ставимо, і неодмінно ще навідаємося до мальовничого, забутого Богом і людьми, як про нього кажуть самі жителі, села Самсонівка.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button