Суспільство

КП «Чернігівводоканал»: Про «каламуть» із кранів мають попереджати ЖЕКи ЧL

Уже понад тиждень чернігівці скаржаться на каламутну воду, що тече з кранів у їхніх помешканнях. Так, протягом останньої доби на гарячу лінію Чеline звернулися мешканці будинків, що по проспекту Перемоги, по вулиці Гагаріна та вулиці Мазепи.

У «Чернігівводоканалі» нам пояснили, що іржава вода – це нормально, якщо ЖЕКи чи аварійні служби проводять ремонтні роботи. «У нас загалом по місту вода чиста. Масових скарг немає, а щодо індивідуальних претензій, то ми їх вирішуємо через нашу гарячу лінію», – сказав в інтерв’ю ЧеLine головний інженер КП «Чернігівводоканал» Сергій Коцур. Він пояснив, що серед причин брудної води можна назвати й старі комунікаційні системи. Однак замінити їх коштує недешево.

Тупцюванням на місці називає дії місцевої влади екс- очільник «Чернігівводоканалу» Олександр Шкінь. А вирішувати проблему необхідно глобально. Ось що екс-чиновник сказав у коментарі ЧеLine: «У Чернігові немає станції водопідготовки води – і це глобальна проблема. Саме така станція мала б очищати всю воду, що надходить із чотирьох міських водозаборів». За його словами, насамперед, із води мали б прибирати залізо, аміак і марганець. Свого часу у «Чернігівводоканалі» розробили навіть кошторисний проект під європейську новацію. Однак продовжити справу не змогли. Так, за підрахунками, які робила команда пана Шкіня, повна заміна міських водопровідних мереж коштувала б бюджету $ 200 млн, а будівництво сучасної станції водопідготовки обійшлося б у $10 млн.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. конечно у Чернигова нет таких денег! ведь меру еще нужно купить новые тролейбусы, расширить тротуары… а проблемы с водой — это же мелочи…

    1. важнее, чтобы туристы могли ходить по площади без машин и катались по новым супер удобным маршрутам городского транспорта…. если не нравится вода, покупайте в супермаркете чистую, да?!

Back to top button