Суспільство

Крига скресла чи застрягли в павутинні: знову про Меморіал

Таємне стає явним – очевидно, в Чернігівській міській раді все ж таки вирішили провести публічне засідання журі відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу захисникам України.

Уже цього четверга в залі засідань виконкому громадськість зможе взяти участь в обговоренні майбутнього Меморіалу.

Як відомо, перший конкурс ідей уже відбувся, але міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку не сподобалась робота команди авторитетних архітекторів. І це попри схвальні відгуки багатьох людей і громадських діячів.

Переможці премію отримали, проте проект так і залишився на папері.

Відтоді ходять чутки про новий конкурс, призовий фонд якого мер планує збільшити до 100 тисяч гривень. Однак самостійно оголосити новий конкурс міський очільник права не має.

У коментарі ЧЕline заступник міського голови Олександр Ломако повідомив, що новий конкурс оголосять на найближчому засіданні виконкому. Минув майже тиждень від останнього засідання (воно відбулося 11 травня), а новин щодо Меморіалу так і немає.

Громадський активіст Наталія Воскресенська вважає новий конкурс «спекуляцією на почуттях людей, кому ця тема особливо болюча». А саму пропозицію мера вона назвала «бажанням когось, щоб було тільки по-його в цьому місті».

На сьогодні ситуація зайшла в глухий кут. Є проект, місто в очікуванні змін, проте немає бажання, але немає й законних підстав для скасування попереднього рішення.

Хоча вже є рух із боку міськради – анонс відкритого засідання журі. Що ж, побачимо, що вирішать представники влади та громадські діячі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button