Суспільство

Кримінальні скляні зупинки і дороги: чернігівські «демократи» догралися

Ситуація довкола встановлення нових скляних зупинок громадського транспорту за завищеними цінами у Чернігові давно й у багатьох викликає безліч запитань. Багатомільйонний ремонт дороги з корупційним ароматом по проспекту Миру також спричинив шквал обговорень. Через численні нарікання громадськості та ЗМІ правоохоронні органи також зацікавилися цією темою і – поцілили в «яблучко».

16 лютого 2018 року в Чернігові відбулося судове засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золоті» зупинки Чернігова: хроніка брехні та ілюзій (Відео)

Суть проста – в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Шляхо-будівельне управління № 14» (яке пов’язують із міським головою Владиславом Атрошенком) у частині капітального ремонту проспекту Миру та службовими особами ТОВ «Селвис» у частині капітального ремонту зупинок громадського транспорту в місті Чернігів, достовірно знаючи, що будівельно-ремонтні роботи не виконані в повному обсязі, підписали акти приймання-передачі виконаних робіт, на підставі яких були перераховані підрядникам бюджетні кошти, внаслідок чого вчинили їх розтрату.111

18 травня минулого року управління Ярослава Куца та «Шляхо-будівельне управління № 14» уклали договір на виконання робіт із капітального ремонту проспекту Миру на загальну суму 27 мільйонів 544 тисячі 848 гривень.

Відповідно до вказаного договору «Шляхо-будівельне управління № 14» було зобов’язане з власних матеріалів, своїми засобами та на свій ризик виконати роботи з капітального ремонту проспекту Миру (відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації та пропозицій конкурсних торгів).

222Але службові особи управління ЖКГ міської ради, достовірно знаючи, що роботи з капітального ремонту проспекту Миру виконані неповно та неякісно, відповідно до укладеного договору та актів приймання виконаних будівельних робіт, перерахували гроші ТОВ «Шляхо-будівельне управління № 14», а саме: 25.05.2017 – 8 263 454 грн, 10.07.2017 – 3 912 085,02 грн, 12.07.2017 – 7 108 247,76 грн, 29.08.2017 – 98 181,02 грн, 31.08.2017 – 154 грн (на загальну суму 19 382 119,98 грн), чим здійснили розтрату бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нісенітниця» мера: Атрошенко благословив дорожні роботи під дощем (Відео)

Щодо зупинок, то «комбінатори» вигадали дуже оригінальну схему – назвали встановлення нових зупинок «капітальним ремонтом». Вловлюєте? «Капітальний ремонт» НЕІСНУЮЧИХ зупинок. Усе для того, щоб обійти відкриті торги і довірити виконання цієї скрупульозної роботи потрібним «хлопцям».

Зважаючи на ці цинічні факти, суд постановив – із метою всебічного, повного і неупереджено дослідження обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень необхідно отримати та дослідити інформацію про рух грошових коштів за рахунками, що свідчать про зарахування на банківські рахунки ТОВ «Шляхо-будівельне управління № 14» та зняття з них грошових коштів, а також проведення розрахунків із субпідрядними організаціями.

Далі буде…

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. наконец-то и Прокуратура «узнала», ТО ЧТО ЗНАЕТ ПРАКТИЧЕСКИ ВЕСЬ Город.
    Теперь дело за честным Судом.
    …или только линчевание (вместе с «судьями»)?

  2. об этом все знали изначально этой атрошенковской аферы! пусть еще проверят расход бюджетных денег за разворот памятника Богдану, за подземные переходы, за косметический ремонт участка по улице Мазепы, за выделение земли под заправки на перекрестке Толстого-Мазепы и т.д Хотела бы прокуратура да не была подкуплена , вернула бы в бюджет суммасшедшие деньги и убийц и казнокрадов,типа Атрохи, посажала

Back to top button