Суспільство

Крути: біль втрат і геройських вчинків (Фото)

29 січня 2017 року на місці легендарного бою біля залізничної станції Крути Борзнянського району Чернігівської області влада та громадськість урочисто відзначили 99-ту річницю подвигу українських героїв.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Було зачитано Звернення Президента України Петра Порошенка до Українського народу у зв’язку з Днем пам’яті Героїв Крут.

Поклали квіти до Монументу бою під Крутами представники влади, політичних партій, громадських організацій, делегацій із областей України, районів та міст Чернігівщини.

Уже стало традицією хвилиною мовчання вшановувати пам’ять усіх захисників України, а також названих поіменно сучасних молодих бійців, які пішли в армію добровольцями зі студентської лави і повторили в наш час подвиг Героїв Крут: це солдат добровольчого батальйону «Айдар» Вадим Жеребило з Мени, гранатометник 13-го окремого мотопіхотного батальйону Володимир Близнюк із Чернігова та кулеметник батальйону «Київська Русь» Микола Дегтяр із Бобровиччини.

У пам’ять про загиблих за рідну землю заупокійну літію відправив Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського Патріархату Євстратій.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button