Суспільство

Куликівська школа стала частиною міжнародного спортивного проекту (Фото)

Дружні зв’язки Куликівського району з Пилваським повітом Естонської Республіки продовжують стрімко розвиватися.

Про це ЧЕline повідомили у секторі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Куликівської райдержадміністрації.

Нещодавно район відвідала делегація естонських спортсменів на чолі з Президентом футбольного клубу «Лотос» (м.Пилва) Індреком Кяо.

Вони прибули з метою реалізації тристороннього проекту «Пилва, Нью-Касл, Куликівка». Проект передбачає передачу досвіду новому поколінню молодих футболістів через проведення різноманітних спільних заходів, пошук нових можливостей співробітництва в галузі спорту, його завдання – розвивати мотивацію молоді до занять спортом. Роль наставників виконуватимуть юні тренери з футбольних клубів Пилви та Нью-Касла (Велика Британія).

Під час перебування в районі естонські гості зустрілися з викладачами та учнями Куликівської ЗОШ І-ІІІ ст., членами шкільних дівочих футбольних команд, які минулого року посіли призові місця на обласних змаганнях з футболу.

Куликівська школа тепло зустріла естонських друзів запашним короваєм і ліричним народним танком із рушниками, продемонструвавши українську гостинність і традиції.

Куликівські футболістки провели спільні тренування з естонськими колегами. Юні тренерки з клубу «Лотос» поділилися власним досвідом, показали вправи та прийоми, які використовують під час тренувань. Під час спілкування обговорювали можливості поїздки куликівських футболісток влітку до Пилви для проведення спільних тренувань естонської та англійської молоді та участі у футбольному турнірі.

Юні естонські спортсменки Аве-Лі та Катаріна відзначили гарний рівень фізичної підготовки куликівських спортсменок і висловили сподівання, що на турнірі в Пилві вони покажуть гарний футбол. Представники футбольного клубу «Лотос» подарували куликівським дівочим футбольним командам 14 м’ячів, футбольні майки-манішки та фішки-маркери для розмітки поля в спортзалі.

Для гостей організували культурну програму: екскурсію народною світлицею, виставку робіт декоративно-ужиткового мистецтва, концерт за участі школярів і вихованців дитячої музичної школи. Куликівські школярі також влаштували для естонських друзів майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок.

На прохання естонських гостей для них була організована зустріч з представниками євроклубу «Євросвіт» Горбівської ЗОШ І-ІІІ ст., із якими естонці підтримують тісний зв’язок. Євроклубівці підготували цікаву презентацію-спогад про їхнє перебування два роки тому в Пилваському повіті та участь у міжнародному фольклорному фестивалі.

Естонські колеги отримали багато позитивних емоцій і вражень від зустрічей у Куликівці, дякували за гостинний прийом і домовилися про подальше продовження співпраці в галузі спорту.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button