Суспільство

Культурно-мистецькі заклади Чернігова отримали загальнодержавне визнання

Два найбільші культурно-мистецьких заклади Чернігівщини отримали по дві золоті відзнаки.

Союз Національних бізнес-рейтингів завершив загальнодержавний фінансово-економічний аналіз діяльності суб’єктів господарювання України.

Про це ЧEline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів і концертних програм здобув «золото» рейтингу серед суб’єктів господарювання України у номінації «Ділова активність» та серед суб’єктів господарювання Чернігівської області у номінації «Фінансові показники успішної діяльності».

2016_11_28_filarmoniya

Сергій Теребун, генеральний директор-художній керівник Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: «Філармонійний центр – насамперед заклад культури. Однак підприємницька діяльність займає значне місце. Свій продукт ми маємо самостійно просувати та продавати.

За останній рік відбулося чимало змін. Пройшла реструктуризація: проведено маркетингове дослідження, змінено підходи до реклами, укладено угоди про співпрацю з районами та областями, створено продюсерський центр тощо. Подвійна відзнака Союзу Національних бізнес-рейтингів — приємна несподіванка, що стимулюватиме нас працювати ще наполегливіше».

2016_11_28_dram

Чернігівський обласний Академічний музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка став кращим серед суб’єктів господарювання України та здобув золото в номінації «Результативність та рентабельність».

Сергій Мойсієнко, генеральний директор Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка: «Усі наші досягнення — результат наполегливої творчої роботи всього колективу. На жаль, справжнє мистецтво не може бути стовідсотково рентабельним, адже пропонує специфічний продукт. Однак, якісна робота має помітний комерційний результат. Люди хочуть до нас йти.

Про що свідчить постановка Заслуженого артиста України Андрія Бакірова «Ніч перед Різдвом», що 27 разів поспіль збирала аншлаги. Репутацію театру підтверджують чисельні нагороди, дипломи та гран-прі всеукраїнських і міжнародних фестивалів. Наразі театр запрошують на гастролі до інших регіонів».

Також слід зазначити, що суб’єктам господарювання, які досягли високих результатів, присвоюється статус «Державне підприємство року 2016», що демонструє іншим учасникам ринку, клієнтам та інвесторам надійність і перспективність підприємства.

До речі, рейтингування підприємств є загальнодержавним, незалежним та безкоштовним. Критеріями відбору слугують показники активів і зобов’язань, прибутковість та ліквідність.

 

Ще статті по темі

Back to top button