Суспільство

«Курортний податок»: окупанти хочуть запровадити в Криму грошове стягнення

Уряд Російської Федерації розглядає можливість стягування так званого курортного збору для всіх, хто відвідує Крим, Краснодарський і Ставропольський край, а також Алтай.

Передбачається, що «курортний збір» повинні платити всі, хто приїжджатиме до Криму, причому байдуже, з якою метою. Тож гроші стягуватимуть із спортсменів і працівників, які перебувають у відрядженні.

«Курортний збір» стягуватимуть із приїжджих, які розмістилися не тільки в офіційних санаторіях, готелях, на базах відпочинку, але й у всіх інших будівлях і приміщеннях, які «фактично надають такі послуги». За стягування збору та його перерахування до місцевого бюджету відповідальними будуть власники цих будівель і приміщень. Запропоновано встановити розмір «курортного збору» до 100 рублів на добу. У туристичне міжсезоння місцева влада може його знижувати. З огляду на, що середній термін лікування за путівкою становить 21 день, то приїжджим до Криму доведеться віддати державі не менше 2 тисяч рублів.

Ймовірно, що від цього збору будуть звільнені місцеві жителі, особи, які мають нерухомість у Криму, а також пільговики – Герої Радянського Союзу і Росії, повні кавалери ордена Слави, інваліди I і II групи, чорнобильці, а також деякі інші групи населення.

Джерело: BusinessUA

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button