Суспільство

Латвія підтримує Україну на шляху до сильних громад

На Міжрегіональний форум щодо реформування місцевого самоврядування та децентралізації, що наразі триває в Батурині, приїхали голови сільських і селищних рад із 12-ти регіонів України.

На Форумі вони планують поділитись власним досвідом проведення реформ, а також обговорити нагальні проблеми та перспективи.

До Батурина приїхав і голова Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад України Микола Фурсенко.

Він розповів присутнім про те, як Україна долучилась до цієї реформи. За його словами, свідомість людей ще не готова до об’єднання, тому реформа проходить складно.

Чернігівщина наразі одні з тих областей, у якій процес проходить доволі мляво. У нас на даний момент створено лише 5 об’єднаних громад.

На Форумі присутній і нардеп від Чернігівщини Валерій Давиденко. Він вболіває за якнайшвидше втілення змін.

Серед багатьох присутніх є й латвійська делегація на чолі з головою Відземського регіону Латвійської Республіки. Він і розповів, як відбувалась реформа у Латвії. Загалом понад 10 років уже тривають зміни, але наразі процес не завершено. Населення так само, як і українці, чинило опір. Проте зараз більшість латвійців задоволені змінами.

Нагадаємо, ЧEline веде пряму трансляцію з місця подій.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Жаль, что только Давыденко поддерживает. Если бы наши чиновники угомонили свои аппетиты и нормально объяснили людям, что такого объеденная громад, какие плюсы она дает, то к этому моменту у нас уже было бы гораздо больше примеров! Но нет. Они боятся оторвать свои рыла от кормушки!(((

Back to top button