Суспільство

Лікар та матір трьох дітей з Чернігова пішла до штурмової бригади «Лють»

Лікарка з медицини невідкладних станів та матір трьох дітей Юлія Кононенко успішно пройшла відбір до штурмової бригади Нацполіції «Лють». Доброволиця прагне захищати країну від російських загарбників та хоче, щоб її діти жили в мирній Україні.

32-річна Юлія Кононенко родом з смт Ріпки Чернігівської області. Там закінчила місцеву школу, після чого здобула вищу освіту у медичному університеті імені О.О. Богомольця за спеціальністю «педіатрія». Потім пішла в інтернатуру і отримала спеціальність лікаря з медицини невідкладних станів.

– Вже 8 років я працюю за фахом у Центрі екстреної медицини та медицини катастроф міста Києва. У мене троє дітей, – розповідає Юлія. – 24 лютого 2022 року наші життя, як у всіх українців, кардинально змінилися. З початку повномасштабного вторгнення я рвалася піти лікарем на фронт, але син був ще дуже маленьким. Мій чоловік теж лікар, завідувач навчально-тренувального відділу в тому ж Центрі екстреної медицини та медицини катастроф. Тому перші чотири місяці він фактично прожив на роботі в Києві, брав участь у медичній евакуації з Бучі. Тепер, коли наш син підріс, чоловік дав мені змогу піти на службу в «Лють», бо цього прагне моя совість і душа. Він жартує, що назва спецпідрозділу «Лють» мені дуже підходить. Чоловік знає, яка я в своїй професії, як фахівець своєї справи. Він підтримує мене і знає, що все буде добре.

Доброволиця спецпідрозділу зазначає, що нині всі її знайомі та все коло спілкування знаходяться на фронті. Тож вона не може залишатися осторонь і прагне разом з однодумцями боронити свою країну від окупантів.

– Піду робити те, що потрібно і те, задля чого вчилася всі ці роки, – продовжує Юлія Кононенко. – Я усвідомлюю всі труднощі майбутньої служби. Що стосується фізичної підготовки, то я активно займалася спортом з тренером. До речі, він зараз на передовій. Основну увагу я приділяла силовим вправам, адже це необхідно мені для роботи – одна тільки сумка лікаря важить приблизно 10 кілограмів, а ще дефібрилятор, різні девайси. Загалом близько 40 кілограмів необхідного інвентаря. Плюс, я знаю, що таке переносити пацієнтів самостійно, силами своєї бригади. Я розумію, що буде важко, але я готова до цього. Я знаю куди йду. Це мій свідомий вибір – докласти максимум зусиль для нашої Перемоги.

Набір до спецпідрозділу Нацполіцїі «Лють» триває.

Щоб заповнити анкету кандидата:

переходьте на сайт https://storm.mvs.gov.ua/

Для детальної консультації звертайтеся на гарячу лінію 0800100020.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button