Суспільство

Лікарня Чернігівщини отримала нове сучасне обладнання (Фото)

Наприкінці березня в Новгород-Сіверській центральній районній лікарні запрацював цифровий мамологічний комплекс «Мадіс» Обладнання було передано з оперативного управління Чернігівського обласного онкологічного диспансеру за рішенням сесії Чернігівської обласної ради.

Повідомляє сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Новгород-Сіверської райдержадміністрації.

ФIMG_20170322_141535ахівці вже змонтували устаткування та провели всі необхідні налаштування, а медичний персонал ЦРЛ проходив підготовку для роботи на зазначеному обладнанні в обласному онкологічному диспансері.

«Хворобі легше запобігти, ніж її лікувати. Особливо це стосується злоякісних новоутворень. Одне з таких – рак молочної залози. В онкологічному кабінеті поліклінічного відділення наразі перебувають на диспансерному обліку 83 жінки, четверо із яких взято на облік у нинішньому році», – зазначила головний лікар центральної районної лікарні Світлана Шам.

За її словами, нове обладнання дасть змогу діагностувати передракові захворювання та злоякісні пухлини на ранніх стадіях у мешканок нашого району. Відтак є можливість розпочати та проводити скринінгові обстеження жінок району на виявлення раку молочної залози. Потрапити на мамографічне обстеження буде можливо за скеруванням лікаря-гінеколога або сімейного лікаря. Сільське населення прийматимуть у першій половині дня, міське – в  другій.

 

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button