Суспільство

Лосі під прицілом: Мінекології дозволило добути 19 особин на Чернігівщині

Українська влада пішла на поступки мисливцям і дозволила полювання на лося, санкціонувавши в цьому мисливському сезоні відстріл 160 лосів. Про це в Facebook написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

У лютому міністр ініціював введення 25-річного мораторію на полювання на цих тварин через їх малу кількість в Україні.

«Узгоджено ліміти на відстріл 160 особин лося. Це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці«, – йдеться в пості. Він вказав, що ліміти не затверджувались Мінекології упродовж кількох місяців через інформацію про критичне зменшення популяції лося в Україні.

Семерак зазначив, що поділяє емоції захисників тварин, проте «як чиновник також не міг не зважати на позицію представників мисливської галузі щодо загроз її розвалу«.

Міністр додав, що зараз проводиться наукове дослідження щодо популяції лося в Україні, і якщо їх кількість виявиться критично малою, то мораторій відновлять.

При введенні мораторію в лютому Семерак заявляв, що популяція лося в Україні налічує від двох до шести тисяч тварин.

Із власних джерел ЧЕline стало відомо, що для Чернігівщини Міністерство екології затвердило 19 ліцензій, хоча заявка подавалась на 45.

Також відомо, що нині на території нашої області налічується понад 1 170 сохатих, що, за словами мисливців, не так уже й мало.

Лісники і єгері стверджують, що чимала кількість лосів завдає суттєвої шкоди гектарам лісових насаджень. Докладніше про це – в наступних публікаціях.

Ірина Осташко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button