Суспільство

Любов та голуби: про що віщують птахи (Фото)

Символісти стверджують, що життя посилає нам певні сигнали у вигляді різних символів. Побачити їх може кожен, головне уважно придивлятися. У народі це явище пояснюється більш просто і всі «знаки долі» люди називають не інакше, як звичайні прикмети.

Більшість народних прикмет так чи інакше пов’язані з пророкуванням погоди. А, як відомо, здавна найточнішими метеорологами були різні тварини, наприклад, голуби. Мабуть, з ними пов’язана найбільша кількість погодних забобонів, причому на відміну від сучасних «людських» метеопрогнозів вони збуваються значно частіше.

Ось, наприклад, люди давно помітили, що в тому випадку, якщо голуби купаються в калюжі, це означає, що незабаром наступить засуха і опади не випадуть тривалий час.

Ця ж прикмета повідомляє нам про те, яким очікується літо. Наприклад, якщо в кінці весни, коли погода вже устоялися «птах світу» активно хлюпається в калюжках — варто чекати спекотне зле літо, під час якого практично не випадуть опади.

А в кінці літа купаються голуби віщують суху теплу осінь, яка буде досить тривалою і затяжний, причому обов’язково слід чекати приходу «бабиного літа».

У тому випадку, якщо голуби лише ходять навколо калюжі і нібито уникають або роздумують, заходити в неї чи ні, прикмета говорить про те, що незабаром обов’язково випадуть опади і варто з собою обов’язково захопити парасольку.

Якщо голуби лише занурюють лапки в калюжі і швидко вибігають, найближчий тиждень буде достатньо прохолодною і вологою. Прикмета дуже вірна. Навіть якщо на вулиці стоїть стабільно тепла погода, а ви помітили, що птахи поводяться подібним чином — зовсім скоро похолодає.

Не лінуйтеся і придивіться до поведінки цих птахів, і ви завжди будете знати, яку погоду очікувати в майбутньому.

Фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button