Суспільство

Людмила Недолуга: «Побачити Європу на власні очі, щоб побудувати її в нашому краї»

На початку листопада секретар Носівської міської ради Людмила Недолуга в рамках проекту «Європа на власні очі» у складі групи депутатів місцевих рад, членів політичних партій, представників громадянського суспільства відвідала Нідерланди та Бельгію.

Поїздка стала можливою завдяки організації інституту політичної освіти та за сприяння виконавчого директора Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірини Грозенко.

Програма поїздки була надзвичайно насиченою та корисною для всіх її учасників. Офіційні зустрічі української делегації почалися із знайомства з роботою міської ради одного з найстаріших міст   Нідерландів – Утрехта, де місцеві політики поділилися досвідом роботи. Про ефективну політику розвитку об’єднаних громад говорили на зустрічі у Раді регіону Дрехт міста Дордрехт.

Програма поїздки включала в себе відвідини політичної столиці Нідерландів — м. Гаагу. Спочатку делегація з України відвідала Парламент Нідерландів, ознайомившись з політичною системою країни та роботою місцевих депутатів, побували також в центральному офісі політичної партії CDA. У Міжнародному Кримінальному Суді відбулася пізнавальна презентація про роботу Суду, зустріч з прокурором, який працює над «українськими» справами, зокрема, щодо анексії Криму та вторгнення Росії на сході нашої держави.

Знайомство з Брюселем в  учасників поїздки розпочалося з екскурсії столицею Європейського Союзу, а також візитом до Європарламенту. Депутат Європарламенту провів для українців екскурс в історію роботи, співпрацю з іншими Європейськими інституціями та поділився позицією депутатів стосовно України. Останнім пунктом поїздки став ознайомчий візит до Місії України при НАТО в приміщенні Штаб-квартири НАТО, про який виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко сказала: «І на завершення візиту для нас був організований ознайомчий візит до Місії України при НАТО в приміщенні Штаб-квартири НАТО в Брюселі, але, на жаль, робити фото там було заборонено. Всі незабутні враження залишились при нас і ми їх привезли в Україну, щоб теж змінити наше життя на краще!».

Секретар міської ради Людмила Недолуга, поділившись незабутніми враженнями від поїздки, назвала її надзвичайно корисною, пізнавальною та важливою для роботи в органах місцевого самоврядування: «Варто було побачити Європу на власні очі, щоб  пройнятися щирими прагненнями побудувати її в нашому краї».

Джерело: Носівська міська рада

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button