Суспільство

«Майстер-клас» від СБУ для чернігівців, які їздять до Путіна

Останнім часом почастішали випадки спроб вербування спецслужбами Російської Федерації та Республіки Білорусь громадян України під час їх в’їзду або перебування на територіях цих країн. Під посиленою увагою іноземних спецслужб знаходяться ті особи, які їдуть до РФ і РБ на заробітки. Зафіксовані непоодинокі факти, коли представники ФСБ та КДБ через шантаж і погрози намагалися схилити заробітчан до співробітництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині затримали агента ФСБ

Управління СБ України в Чернігівській області звертається до громадян, які перетинають кордон із Російською Федерацією або Республікою Білорусь, і нагадує про те, що під час перебування за кордоном вони залишаються під правовим захистом своєї держави.

26942793_722532521287954_1434530923_nУ разі виникнення на територіях зазначених країн будь-яких ускладнень – затримання, негуманного поводження, фізичного та психологічного тиску з боку правоохоронних органів РФ або РБ, спонукання до негласного співробітництва з іноземними спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності, опитування з метою збору інформації про ситуацію в країні українським громадянам рекомендується невідкладно звертатися на гарячі лінії консульських установ та СБУ.

Пам’ятайте, що, згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України, громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної спецслужби та заявили про свій зв’язок із нею, звільняються від кримінальної відповідальності.

Шановні співвітчизники, будьте пильними. У разі планування поїздок до Російської Федерації або Республіки Білорусь оцініть усі ризики і загрози та ретельно зважте потребу в таких мандрівках.

Номер телефону «гарячої» лінії Управління СБ України в Чернігівській області – (0462) 676-208.

Прес-група Управління СБ України в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button